Sunday, November 9, 2008

kawen..kawen..



kawen..kawen..


bnyk tol wedding invitation lately nie..


sampai kene tempah2 baju ni..


kang pakai baju same, kantoi plak..akaka..


xpenting la sumer 2..


semalam, i de attend 1 kenduri kawen kat dewan serbaguna segamat..


my fren ni yang pengantin lelaki, n pengantin pompuan die x-uitm segamat student..


xsangka la plak dak ni, bleh kawen ngn dak 2..2 la jodoh name nye kan..


yang laki 30+, yg pompuan 2, baya i la..23..


special guest die smlm, cheryl samad..selebriti 2 la..


actually dorg ni relatives ngn pgntin lelaki 2, 2 yang dijemput..


die jadi MC, tapi kejp2 jer la..


i perasan die pun, time die tgh2 makeup kat table makan..kelakar la plak..


makeup kat dlm toilet ker..kan?


la, sebenarnye nak citer lain....ke situ plak citer die..


nowadays, kalo g jemputan kawe, mesti kiter dpt goody bag kan..?


xkire la, plastik bag ke, paper bag ke..


yg penting 'goody bag'..


nampaknye, tradition kiter nak kekalkan 'telur' as cenderahati dari pengantin da lame ditinggalkan...


semalam, i dapat goody bag jugak..


diz time special cket..memg xpenah nampak goody bag g kali nie...


dazzling cket..cantik..!


dalm goody bag 2 de kitkat choc(modal besa 2..he2) n kerepeks..


i tertanye2, mcm de kurg perfect la..tapi ape yer...


ha...TELUR!...


cam org Johor, speciality die mesti la telur pindang kan...


bukan la nak ckp xbest..it depends pade modal la kan..rasenye, modal kelarga pangantin ni memng besa la..


kalo setakat telur 2, petik jari jer..


tapi 2 la..i nak rase feel dapat telr/telur pindang yang sarung die kilat2, colurful cam bunga manggar 2..comel kan...?!


walopun kiter raser bende lain lagi best, tapi i think, telur is d best thing yg kiter bleh fikirkan untuk dijadikan gift...it's Malay tradition. kiter patot kekalkan..


nanti dak2 kecik xdapt feel d experince yg mcm kite rase dulu2..


kalo nak lagi grand, kite beli sarung bunga telur yang grand...


cam my cousin, die beli bunga telur rm6.50 each..


nampk de cluz abes..mane xnyer..ade batu2 crystal plak kat bunga telur 2...


baru la nmpk org melayu kawen kan...


datz my opinion jer la..it's up 2 u guys nak pilih bende ape 4 ur wedding nanti...


kalo i tanye house mate i, mesti dorg ckp nak ank2 kucing di ikat reben or masuk dlm kotak as my wedding gift nanti...


anak2 Mojo la 2..


diorg ingt mojo 2 kilang wat anak ke....


MEMANG X r..!


tapi bygkan kalo i wat btol2...hakhakhak...!


mesti bnyk kucing yang terlepas dalam dewan nanti..he2....


so, renung2kan.....


5 cRiTiCs:

PuTraYaMaDa said...

btui2..
bnde cmtu da jarang sgt bg
mne x nye org bising2 kate blanje makin mahal
spend tuk bnde2 cmtu
tp nk wat cane kann
org len wat kite pown nk ikut
nk grand la pe laa
kann??
kate nye seumur idop skali jekk
huhuh
xpe tyme u nnti wat r mcm olskool style ok??
ekeke
;)

mR. Rasfeen said...

heh..100% agree
telur pindang yg retak2 tu lg best!~
keh keh keh

p/s:kalau mojo branak i nak satu, suh byr pn i sanggup!~tp jgn mahal sgt la :)

ali boulala said...

telor ayam jidan

amma92fashionism said...

hii..kak yuyul..
ney amma..rajin2 la gi blog amma gak ea..haha!!=P
one more thing..can u be my followers in my blog??
ok..thanx..

adleen said...

yup..
aku pon dh tgk gak goodies bag yg dibawa blk oleh ko tuh!!
mmg cantik...same cm handbag..
a'ah la...nape dh xde org bg telor ek??haku phon phelik...
telur dh kurg kot..
tp xpe..time ko nntkn..ko bg telor..
ko pelbagaikn telor tu...
ko bg r...telor ayam,itik,dinosour,katak yg paling best skali telor masin...
care gak pe..

 
blog design by suckmylolly.com